top of page
Jalkapäivä_sami pesto jalkaterapeutti tampere. Eli mestari itse.

Jalkaterapeutti, Tampere

Pikku hiljaa Tamperelaistuva jalkaterapeutti Sami Pesto on  ammattitaitoinen terveys- ja liikunta-alan ammattilainen. Samilla on yli 10 vuoden kokemus jalkaterapeuttina ja valmentajana. Samin jalkaterapiavastaanotolla hoitoa ovat saaneet kymmenet tuhannet jalat. Erityisesti liikkuvien ihmisten tuki- ja liikuntaelin vaivat, kuten erilaiset juoksuvammat, polvi- ja jalkapohjakivut sekä nilkan nyrjähdykset ovat Samin erikoisalaa jalkaterapeuttina.

 • Instagram

Jalkaterapeutti Sami Pesto

Jalkaterapeutti Sami Pesto on helposti lähestyttävä terveysalan kokenut ammattilainen.  Sami on valmistunut jalkaterapeutiksi 2012 ja toiminut terveysalan yrittäjänä siitä lähtien. 

 

Tampereella jalkaterapia vastaanotto löytyy huippu kuntosalin yhteydestä aivan Tampereen keskustasta, BU Training Centeristä. (Yliopistonkatu 58 b, 33100 Tampere)

Koulutukset:

 • Running Repairs 2020, Clinical Edge​

 • Certificate in Strength Training: From Rehabilitation to Performance 2020, Barcelona Universitas

 • CSAC (Certified Speed & Agility Coach) 2016, Athletes Acceleration

 • MMT (Manual Myofascial Treatment) Lower Extremity (Level 1-2) 2014, Bodytech

 • Jalkaterapeutti 2012, Metropolia Ammattikorkea koulu

 • Lisäksi useita koulutuksia urheiluvammojen kuntoutukseen, manuaaliseen terapiaa ja voimavalmennukseen liittyen

"Muutto Tampereelle on ollut ajatuksissa jo pidempään. Vaimoni on Tampereelta ja hänen perheensä asuu Tampereen lähistöllä edelleen. Meillä on paljon ystäviä Tampereella ja muutto on siltä osin helppoa. Kaikki joille olen maininnut muutosta Tampereelle ovat olleet innoissaan, ja kehuneet kaupunkia", Sami intoilee.

Jalkaterapiapalvelut Tampereella

Samin tarjoama jalkaterapia, tai tarkemmin urheilujalkaterapia, keskittyy erityisesti alaraajojen tuki- ja liikuntaelimistön kipujen ja vaivojen hoitoon. Samin jalkaterapia asiakkaan ei kuitenkaan tarvitse olla urheilija, mutta aktiivinen ote kuntoutukseen on yksi jalkavaivojen hoidon kulmakivistä.

 

Urheilujalkaterapia on hyvä erottaa perinteisesti kansan suussa puhutusta jalkaterapiasta, joka usein käsittää lähinnä diabeetikon jalkahaavan ennaltaehkäisyä tai jalkahoitoa. Sami haluaa tuoda myös Tampereella esille kokonaisvaltaisen liikkuvan ihmisen tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutukseen erikoistuneen jalkaterapian, joka läheisemmin rinnastetaan urheilufysioterapiaan. Esimerkiksi jalkahoitoa Tampereen vastaanotolla ei pystytä toteuttamaan laisinkaan.

"Jos kyseessä on alaraajojen ja alaselän tuki- ja liikunta-elin vaivat ja kivut, kannattaa varata aika minulle. Varsinkin jos on tavoitteena liikkua pitkään ja tehokkaasti, erityisesti juoksijoiden vaivat ja suorituskyvyn lisääminen ovat minulle hyvin tuttuja." jalkaterapeutti Sami selvittää.

Tampereen vastaanotolla jalkaterapeutin toimenkuvaan kuuluu

 • Alaraajaongelmien ja jalkavaivojen tutkiminen, hoito ja kuntoutus

 • Jalkakipujen hoito ja kipujen lievitys

 • Lihaskalvokäsittely ja manuaalinen terapia

 • Voimaharjoittelun ohjaus

 • Yksilö- ja pienryhmävalmennus

Mitä jalkaterapeutti tekee?

Jalkaterapeutti on  jalkaterveyden edistämisen ja alaraajojen monipuolisen tutkimisen, hoitamisen ja kuntouttamisen korkeasti koulutettu terveys- ja kuntoutusalan ammattilainen.  

 

Tampereen jalkaterapia vastaanotolla hoidettavia vaivoja:

Jalkaterapeutteja ei ole Tampereella liiaksi. Ja harva jalkaterapeuttikaan on erikostunut juoksijoiden vammojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Tampereella erilaisten iho- ja kynsimuutosten hoitoon erikoistuneita jalkaterapeutteja ja jalkojenhoitajia löytyy kyllä, mutta Samin palvelut rakentuvat tuki- ja liikuntaelin vaivojen kuntoutuksen ympärille. Toki iho- ja kynsimuutokset otetaan huomioon ja ohjataan toiselle jalkaterapeutille Tampereen alueella. 

Tampereella huippu olosuhteet jalkaterapialle

BU Training Centerin kuntosali kuuluu Tampereen laadukkaimpiin ja monipuolisimpiin harjoittelukeskuksiin ja jalkaterapialle se tarjoaa loistava olosuhteet, niin urheiluvammojen kuntoutukseen, voimaharjoitteluun kuin vaikka juoksun analysointiin. 

"BU:n puitteet ovat loistavat. Siellä on kaikki tarvittava hyvän kuntoutus prosessin läpikäymiseen. Ja vaikka isompaakin kunnonkohottamisprojektiin." Sami kertoo. 

Jalkaterapiaa Tampereella

Hankalien ja pitkittyneiden jalkavaivojen, juoksuvammojen ja jalkakipujen hoitoa. Varaa aika jalkaterapeutille.

Jalkaterapiaan on matala kynnys

Jalkaterapiaa ja valmennusta voi toteuttaa kotona tai vaikka ulkona.  Hoitopöytä liikahtaa ympäri Tamperetta, treenit voidaan vetää tutussa ulkoilumaastossa tai vastaanoton ottaa etänä.   

"Tarjoamani jalkaterapia ei ole jalkojen hoitoa, vaan pyrin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kehittämiseen jalkaterapian keinoin. Haluan auttaa Tamperelaisia edistämään ja ylläpitämään liikunta- ja toimintakykyä. Jalkaterapeuttina tuen asiakasta kohti hänen tavoitteitaan, kokonaisuus ja elämäntilanne huomioon ottaen.", jalkaterapeutti Sami Pesto kertoo.

Lue täältä usein kysytyt kysymykset jalkaterapiasta. 

Tamperelaiset ovat kovia liikkumaan ja muun muassa Pispalan portaat ja Hatanpään Arboretumin ulkoilualue ovat Samin mielestä parhaita treenipaikkoja. Tampereelta löytyy paljon ulkokuntosaleja joissa Samin valmennus asiakkaat pääsevät halutessaan hikoilemaan:

Estääkö kipu harrastamisen tai juoksemisen?

Jalkakivut haastavat ihmisten arkea ja rajoittavat harrastuksia. Jalkaterapeutti on erikoistunut hoitamaan kipua, jotta liikkuminen voi jatkua. 

"Hyvin harvoin kipu estää kokonaan mieluisten liikuntalajien harrastaminen. Useissa tapauksissa järkevä oheistreenaaminen lievittää kipua ja harrastusta voidaan jatkaa kivun sallimissa rajoissa. Harjoitteluun löytyy aina myös vaihtoehtoja.", jalkaterapeutti Sami summaa.

Erilaisten jalkakipujen kanssa kamppailevat liikkujat hyötyvät, että  jalkaterapeutilla on vankka kokemus liikunta-alalta.

Pohjana liikkuvan ihmisen kuntoutuksessa on vahva jalkaterapia osaaminen yhdistettynä ymmärrykseen urheilijan tai liikkujan lajista ja sen fyysistä vaatimuksista
Tavoitteena:

 • Ylläpitää tai lisätä urheilijan tai liikkujan toimintakykyä ja hyvinvointia

 • Lisätä urheilijan tai liikkujan suorituskykyä

 • Vähentää urheilijan tai liikkujan loukkaantumisherkkyyttä

 • Mahdollistaa urheilijan tai liikkujan harjoittelu lajin tai harrastuksen vaatimalla tasoll

Etsitkö jalkaterapeuttia Tampereelta?

Voit halutessasi täyttää maksuttoman konsultaatiopyynnön ja olemme sinuun yhteydessä.

info@jalkapaiva.fi

050327400

bottom of page