top of page
Jalkaterapeutti sami pesto

Jalkaterapeutti Sami Pesto

Jalkaterapeutti Sami Pesto on paljasjalkainen Helsinkiläinen ja oman alansa huippuosaaja. Sami on toiminut jalkaterapeuttina 10 vuotta ja nähnyt kymmeniä tuhansia Helsinkiläisiä jalkoja. Hän on myös oman työnsä ohella opettanut Metropolia ammattikorkeakoulussa opiskelevia jalkaterapeutteja.

Nyt Samin päätoiminen vastaanotto sijaitsee Tampereella, mutta Sami hoitaa Helsinkiläisiä etävastaanoton kautta ja satunnaisten Helsinki käyntien aikana

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Jalkaterapeutti Sami Pesto

Jalkaterapeutti Sami Pesto (o.s. Pesonen) on laaja 10 vuoden kokemus liikunta- ja terveys-alalta, niin yrittäjänä, kouluttajana kuin valmentajana. Ihmisenä hän on ilmetty auttaja; empaattinen ja ymmärtäväinen. Jalkaterapeuttina Sami on rautainen ammattilainen, joka ei hätkähdä hankalissakaan tilanteissa. 

 

Jalkaterapeutin opintojen lisäksi Sami on käynyt lisäkoulutuksia mm. juoksu- ja urheiluvammojen kuntoutukseen sekä fysiikkavalmennukseen liittyen. Samin jalkaterapiapalveluista ollaan kiinnostuneita myös Helsingin ulkopuolella, ja osa asiakkaista matkustaa pidemmänkin matkan vastaanotolle. Sami onkin etävastaanoton avulla hoitanut jalkaterapia asiakkaita ympäri Suomea ja myös ulkomailla.

 

Samin jalkaterapiavastaanotolla apua saavat ihmiset myös haastavien alaraajavaivojen kanssa, kuten pitkäaikaiset kiputilat polvissa tai jalkaterässä, epäonnistuneet polvi- tai nilkkakuntoutukset, vaikeat vaivaisenluut ja kroonistuneet juoksuvammat. 

Valmennus- ja trainerin tehtävät kovissa Helsinkiläisissä urheilujoukkueissa (mm. amerikkalaisen jalkapallon maajoukkue, EräViikingit miesten liigajoukkue) takaavat jalkaterapia osaamisen myös liikkuvien ihmisten vaivojen tarpeisiin. Sami puhuukin usein tarjoavansa urheilujalkaterapiaa.

Jalkaterapia palvelut Helsingissä:

  • Urheilu- ja juoksuvammojen kuntoutus

  • Hankalien ja pitkäaikaisten jalkakipujen hoito

  • Voima- ja fysiikkavalmennus

  • Juoksuvalmennus ja -analysointi

  • Koulutukset ja luennointi

  

Sami toimi oman jalkaterapiavastaanottotyönsä lisäksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa Myllypuron kampuksella Helsingissä tuntiopettajana jalkaterapian koulutusohjelmassa. Sami myös kouluttaa säännöllisesti terveysalalla.

Vastaanotto on auki Tampereella Bu Training Centerin tiloissa. Lue täältä lisää.

Jalkaterapia on Samille sydämen asia ja mies elääkin itse oman filosofiansa mukaan. "Jalkapäivä, joka päivä" -slogan on kulkenut jalkaterapeutin matkassa heti valmistumisen jälkeen. 

Nyt suunnitteilla on jalkaterapia aiheinen youtube-kanava ja podcast. Sosiaalisessa mediassa jalkaterapiaa mies luukuttaa jo lähes päivittäin. 

"Jalkapäivä, joka päivä, tarkoittaa minulle päivittäistä hyvinvoinnista ylläpitämistä ja itsensä kehittämistä. Jalkapäivä on usein se rajuin juttu mitä kuntosaliharjoittelussa tehdään ja lihasarkuudesta sitten kärsitään monta päivää. Minun ajatusmallissani jalkapäivän treeni voi olla paljon kevyempikin, vaikka kävely metsässä, taukojumppa tanssien tai vaikka syväkyykyssä oleilu. Tärkeintä on, että haastaa itseään joka päivä.", jalkaterapeutti Sami luettelee. 

Tämä ei kuitenkaan tarkoita kovan treenin pois jättämistä. Jalkaterapeuttina Sami vannookin voimaharjoittelun nimiin ja arjen aktiivisuuden lisäämiseen, eikä niinkään jalkojen hoitamiseen.

juoksun voimaharjoittelu (3).jpg

Varaa aika Samille?

Mikäli et pääse vastaanotolle Tampeerella, varaa aika etäjalkaterapiaan. 

bottom of page