top of page
usein kysytyt kysymykset

JALKATERAPEUTIT

Askel kohti hyvinvoivaa ja kivutonta kehoa!

Jalkaterapeutti tiimimme ovat sinua varten Helsingissä ja Tampereella. Visiomme on auttaa mahdollisimman montaa ihimistä kohtaamaan omat akilleen-kantapäänsä ja voimaan paremmin.

Otathan kanssamme askeleen kohti hyvinvoivaa ja kivutonta kehoa!

Tutustu tässä jalkaterapeutti-tiimiimme!

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Mitä jalkaterapeutti tekee?

Jalkaterapeutti on Valviran nimikesuojattu terveysalan ammattilainen. Jalkaterapeutti on jalkaterveyden edistämisen ja alaraajojen monipuolisen tutkimisen, hoitamisen ja kuntouttamisen korkeasti koulutettu asiantuntija. Ammatissaan hän tekee itsenäisesti kliinisiä päätöksiä sekä hoito- ja kuntoutussuunnitelmia. Jalkaterapeutti on kansainvälisesti arvostettu ammatti.
Jalkaterapia on alaraajojen kokonaisvaltainen terapiamuoto, jonka tavoitteena on edistää ja ylläpitää kaiken ikäisten jalkaterveyttä. 

Mikä on jalkaterapian hinta?

Jalkaterapian hinta vaihtelee asiakkaan tarpeen mukaan. Tunnin jalkaterapiakäynnin hinta on 70-100€. Vaivasta riippuen tarvitaan 4-6 käyntiä, kunnes vaiva katsotaan hoidetuksi. Tietyissä tilanteissa yli 10 käyntiä ja yli puolen vuoden seuranta on tarpeen. Tällaisia ovat mm. nilkka ja polvi-leikkausten jälkeinen kuntoutus tai kroonistuneen kiputilan hoitaminen.
Ensikäynnin jälkeen suositellaan ostamaan useamman käynnin paketti, josta voi neuvotella paljousalennuksen. Erilaiset apuvälineet, harjoitusohjelmat ja tarvikkeet laskutetaan erikseen.

Tarvitaanko jalkaterapiaan lähete?

Jalkaterapiasta on madollista saada KELA-korvausta vakuutusyhtiön maksusitoumuksen yhteydessä. Tarvitse siis on lääkärin antaman fysioterapialäheteen ja vakuutusyhtiön maksusitoumuksen.
Pääsääntöisesti jalkaterapiaan tullaan ilman lähetettä. 

Millainen on jalkaterapeutin koulutus?

Jalkaterapiaa opiskellaan 3,5 vuotta ammattikorkeakoulussa (Metropolia AMKssa ja Xamkissa). Koulutuksen aikana perehdytään erilaisten sairauksien ja vammojen aiheuttamiin toimintarajoitteisiin ja elämäntapojen merkitykseen ihmisen hyvinvointiin. Ja lisäksi opitaan niihin liittyviä jalkaterveyden edistämisen, liikkumisen, sekä työ- ja toimintakyvyn tukemisen menetelmiä osana kuntoutuspalveluita.

bottom of page